دریافت مقاله پژوهشی در زبان پژوهی فرانسه

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استاد تمام گروه فرانسه دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا

2 دانشیار گروه فرانسه، دانشکده ادبیات، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران

10.22054/rlf.2025.85434.1210

چکیده

مقاله حاضر به بررسی دستو‌رهای آشپزی سنتی ایرانی در کلاس‌های زبان فرانسه کشورمان با تاکید بر دستاوردهای زبان‌شناسی، فرهنگی و اجتماعی-روانشناسی آنها می‌پردازد. سئوال پژوهش ما چگونگی استفاده موثر دستورهای مختلف آشپزی در کلاس‌های زبان است. با استفاده از پیکره‌ی پژوهش در این زمینه، کتاب طعم های سرزمین من، در بخش تحلیلی مقاله، نکات مهمی را که زبان‌آموزان می‌توانند در رابطه با دستور زبان، واژگان، فرهنگی و اجتماعی-روانشناسی از این متون فراگیرند مورد بررسی قرار‌گرفته اند. با مطالعه‌ی مثال-های این کتاب در زمینه‌های گوناگون آشپزی از جمله انواع پلوها، خورشت‌ها و دسرها به این نتیجه رسیده‌ایم که تمرین اصولی و روشمند با چنین متونی درکلاس‌ها به زبان آموزان ایرانی امکان صحبت در باره فرهنگ و هویت خود را به زبان فرانسه می‌دهد، تمرین هایی که می‌توانند به صورت شفاهی و کتبی درقالب فعالیت‌های مناسب با سطح آنها ارائه شوند.

کلیدواژه‌ها